Van donker naar licht

Deze post is echt alleen voor vrouwen. Mannen, ik weet dat jullie soms nog wel eens stiekem doorlezen, maar geloof me, dit is echt een lekkere oppervlakkige (maar voor vrouwen vast heel handige) vrouwenpost.

Een tijdje geleden was ik er wel klaar mee. Met verven. Ik verf mijn haar al sinds mijn 12e. En dat komt omdat ik eigenlijk gewoon heel licht blond van mezelf ben, en ik dit nooit vond passen bij mijn witte huid, donkere ogen en zwarte wenkbrauwen.

Maar dan heb je dus een probleem. Want hoe ga je van donker naar licht? Nou, dat duurt normaal gesproken maaaaanden. Met veel saaie vreemde tussenkleuren. Daar heb ik dus het geduld niet voor hè. Ik wil meteen resultaat. Eigenlijk wil ik al het resultaat vanaf het moment dat ik het bedacht heb. Zelfs de inwerktijd van het kleuren duurt al lang.

Ik had bedacht om eerst maar een mooie tussenkleur te kiezen. Had gelezen dat als je je haar in een warme kopertint wilde, je het het beste even kort kan ontkleuren (dus ongeveer twintig minuten) en dan de verf er overheen gooien. Dan is je haar namelijk wel iets lichter, en pakt de kleur beter, maar is het niet zo schadelijk voor het haar.

Dus op een avond ga ik aan de slag. Ik kocht een pakje Lightener van Syoss en de kleur goudkoperblond van Oleo Intense. Eerst de Lightener er in. En toen ging het fout..

Na vijf minuten  was ik wit. Ik weet niet wat voor spul er in dat pakje zit, maar het ging echt supersnel. Spierwit haar, en ik mocht het er nog niet uit halen. Op de verpakking stond expliciet dat het minstens 20 minuten moest, en nooit eerder uitspoelen.

Na een kwartier haalde ik het er uit. En ik leek wel kaal. Zo wit, en heel doorzichtig. Ik haalde er een masker doorheen, en liet het even drogen. Toen gooide ik snel de haarkleuring er over heen.

Kijk hier even een fotootje van het resultaat:

FB_IMG_1438713468004

Op zich nog wel een mooie kleur. Ik was wel tevreden. Mijn haar iets minder blij. Maar na een dag werd het lichter. En oranje. Jawel: ik werd een wortel.

Dus nog maar een kleuring er over heen. Dat werd iets beter, maar mijn haar was aan het huilen, en ik hoorde ze zingen “you better stop -stop-,  before you tear me all apart”.

Dus ik besloot niets meer te doen, en er extensions in te zetten bij de afrokapper. Dit is superhandig want totaal niet schadelijk voor het haar, je hebt een mooi bos natuurlijk haar, en het kost ook bijna niks.

Kijk hier zie je het.

IMG_20150710_213906

Maar een paar dagen terug gingen de extensions hangen. En ik had uitgroei, dus ik moest ook verven. Dus ik heb de extensions er uit laten halen, en besloot naar de beste kapper (vind ik) van Leeuwarden te gaan, K&K kappers. Met een beschaamd hoofd natuurlijk, want kappers zeggen àltijd: “NIET ONTKLEUREN!!!1!!1!”

Johan heeft me geholpen. Hij vroeg me wat ik wilde. Ik antwoordde schoorvoetend en een beetje awkward “lichter, maar dat lukt nu vast niet hè?” “Nou normaal echt niet, maar je hebt geluk! Ik heb nu een middeltje om te testen, en dat is echt heel fijn spul. Daar durf ik het wel mee aan, heb het van de week al eerder gebruikt. En omdat het testen is, kost het je niks extra. Normaal is dit best wel duur.” Liefde voor deze man vanuit de beginnende ZZP-er status.

_20150804_213601En hij had gelijk. Mijn haar is lichter, en super zacht. Geen touw!

Johan heeft me uitgelegd hoe het werkt. “Kijk, normaal als je je haar blondeert, dan maakt de blondering de zwavelbruggen in je haar kapot. En dit spul, dit herstelt de zwavelbruggen. Bouwt dus nieuwe bruggen in je haar.” Ik zie dan dus allemaal kleine Bob de Bouwers voor me in mijn haar hè. Maar dat terzijde.

“Met dit spul durf ik wel één of twee ontkleuringen in donker haar aan. Makkelijk. En het blijft zacht.”

En dat is dus fantastisch. Want dan kunnen wij twijfelachtige vrouwen gewoon lekker switchen van donker naar licht, zonder stro op ons hoofd.

Ik heb geen idee of Johan het opneemt in zijn collectie, maar ik denk het wel. En ik heb ook geen idee wat het kost. Maar ze hebben een telefoonnummer. Ik kan het je echt heel erg aanraden. Want ze hebben gelijk: “NIET ONTKLEUREN!!!1!!!1!1!”

 2015-08-04_18.07.02

 

Advertisements

3 thoughts on “Van donker naar licht

 1. Wat een goeie tip. Ik nam een tijdje geleden highlights bij de kapper, want ik wilde graag redelijk natuurlijk blond haar en het werd inderdaad oranje stro… Maar voor mooi blond haar (jouw haar op de foto vind ik heel mooi) moet ik dus bij Johan zijn. Bedankt!

  Liked by 1 person

 2. De tip is dus: voor ontkleuren van donker haar experimenteer je eerst zelf (platinablond) en DAN ja je naar Johan met z’n fijne spul 😉 want hij ontkleurt 1 of 2 tinten lichter Of als je ietsje meer geduld hebt: je maakt een afspraak met Johan in Leeuwarden en ontkleurt je haar in 2 of meer etappes van donker naar lichtblond. Heeft ie ook een fijn spulletje als je haar droog is maar niet lichter hoeft?

  Like

  1. Nee haha. Hij had wat ik nu zelf met mijn haar heb gedaan (en dus erg beschadigd) ook kunnen doen in één keer met zijdezacht haar. De tip is dus niet doen wat ik deed, en meteen naar Johan gaan, die maakt het in één keer wat ik in zoveel waardeloze stappen deed. 😉

   Ik weet niet, maar Johan weet heeeeeel veel.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s