kleur leeuwarden

Is dit dan wat je wilt?

De vier jongens die zaterdagavond twee conducteurs mishandelden, zijn zondag rond het einde van de middag gevonden door de politie. Inmiddels hangen de lichamen van de vier jongens op de Nieuwestad. 

Uit de beveiligingsbeelden van het station kon een duidelijk beeld van de jongens gemaakt worden. Niet snel daarna zijn de jongens opgepakt. De politie heeft de daders rond zes uur samengebracht en daarna één voor één om het leven gebracht. “Zulke misdadigers moet je meteen goed straffen. Doen ze het nooit weer”, aldus de woordvoerder van de politie.

Na de liquidaties zijn de lichamen overgebracht naar de Nieuwestad. Hier zijn ze ter hoogte van de Waag opgehangen aan een tak van een boom. De lichamen zullen nog tot dinsdagmiddag blijven hangen. “Een mooi signaal voor de jeugd.”

Gewenste realiteit

Nee.
Dit is niet echt gebeurd. Het is wel wat veel mensen zo te lezen willen. De reacties op Facebook op diverse mediapagina’s, ze blijven maar komen. “Doodstraf.” “Aan de hoogste boom ophangen.” Etc. Etc.

Fucking teleurgesteld ben ik. Ik schaam me er voor dat dit soort reacties van “nuchtere Leeuwarders” komen. Sowieso, van iedereen. Niet alleen Leeuwarders. Maar daardoor misschien nog wel extra teleurgesteld. <

Natuurlijk is het een kutstreek van de jongens. En natuurlijk vind ik dat we ze moeten oppakken en ze een straf moeten krijgen. Maar.. dood?

Is dit dan echt wat je wilt?

Deze column verscheen op suksawat.nl 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s