Waarom die zingende weg eigenlijk best wel een goed ding is

“Hoeveel heeft de aanleg van de strook gekost?
In totaal is er met het hele project 80.000 euro gemoeid. 30.000 euro daarvan is gebruikt voor het onderzoek, 50.000 voor de aanleg. Bij dat laatste bedrag is ook de verwijdering inbegrepen.”
Mijn mond viel open toen ik het net las in de LC . Maar, toch denk ik, of hoop ik, dat er meer achter zit. En dan applaudisseer ik alleen maar. En vind ik het top.
De zingende asfaltweg is een hot item vandaag. Landelijke media hebben het er over, bewoners zijn boos, interviews worden gehouden, de randstad heeft hun focus op ons. Gekke Friezen, met hun zingende weg.
Ophef is er ook. Want 80k jongens. Binnen vier dagen, poef, aaanndd it’s gone. Dan gaan we het er nog meer over hebben.
Poepjes zegt al heel snel sorry, nog bijna voordat ze de koffie met misschien wel zelfgemaakte taart (want die zie ik altijd voorbij komen en hou ik van op haar facebook) op heeft. En binnen no time is het gefixt: de weg wordt dinsdagnacht afgezet en woensdag is het weg.
Zo, das snel. Bij een gemeente/provincie waar “u wordt binnen drie werkdagen teruggebeld” normaal gesproken staat voor “over twee weken heb je niet het antwoord dat je wilt”, is dit ineens binnen een dag geregeld.
En dan gaan er toch vraagtekens bij mij opkomen hè? Hoe kan dit sowieso gebeuren, maar ook, hoe kan het zo snel weer opgelost zijn?
Zou het een PR-stunt zijn? Om Friesland op de kaart te zetten? Zouden we, met z’n allen, nu keihard zeuren en ophef veroorzaken, en is dit precies wat ze willen? Denk er eens over na..
We halen namelijk al het landelijke nieuws, er worden vooral ook veel jongeren bereikt, een doelgroep die nog wel wat aandacht kan gebruiken, en alles kan heel snel weer teruggedraaid worden. En 80K voor een stukje zingende weg, dat kan toch ook niet echt zijn?
Ja, als dat zo blijkt te zijn, dan kan ik alleen maar klappen. Chapeau, voor een heerlijk stukje Guerilla-marketing. Top uitvoering, volgende keer misschien nog iets meer geloofwaardigheid creëren door er iets langer over te doen om het weg te halen.
Ik hoop zo dat dat het is.
Foto: Lc.nl
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s